tisdag 22 januari 2013

Nazisterna kommer till Almedalen

Nazisterna i Svenskarnas parti planerar att för första gången besöka Politikerveckan i Visby. Under partistyrelsemötet för ett par veckor sedan när Stefan Jacobsson valdes till ny partiledare - nazistpartier har inte demokratiska kongresser - bestämdes det också att partiet ska närvara vid den årliga Almedalsveckan.

Förra året fanns en av partiets veteraner Björn Björkvist på plats för att fotografera för partiorganet men nu ska alltså partiet göra en helhjärtad satsning. Vad detta kommer att innebära återstår att se. Det vore en större skräll om någon skulle hyra ut lokaler till ett nazistseminarium under Almedalsveckan. Däremot kommer partiet likt Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna (innan Åkesson fick sin alldeles egna dag) att anordna torgmöten och dyka upp vid olika seminarier.

Almedalsveckan är som en bekant en plats där politiker, journalister, lobbyister och intresseorganisationer samlas för att debattera och diskutera. Extremhögern har alltid varit ett udda inslag under detta jippo som knappast saknar spektakulära upptåg. Men nazisterna i Svenskarnas parti kommer utom tvivel sticka ut från mängden.

Framförallt allt då partiet öppet hyllar våldsmetoder. Den nyvalde partiledaren Stefan Jacobsson bedrev så sent som för fyra år sedan en "solidaritetskampanj" för den ökända amerikanska terrorgruppen The Order. Något som han försvarade så sent som för en vecka sedan i nazistpartiets egen webradio.

I webradion som drivs av vit makt-veteranerna Jonas De Geer och Magnus Söderman samt partiets internationelle sekreterare Dan Eriksson tipsade man i samband med den så kallade järnrörsskandalen Jimmie Åkesson om hur han borde hantera media. Magnus Söderman som har sin bakgrund i den militanta nazistorganisationen Svenska Motståndsrörelsen lade ut texten:

"Det ska ju vara mer av Gyllene Gryning. Jag menar Jimmie Åkesson skulle ge en sån där jävla journalist en torpare (LÄS: Slag med öppen hand i bakhuvudet) så det bara small om det i direktsändning! Då skulle vi få se att siffrorna går upp, kan jag säga. Det är jag helt övertygad om. Dom där jävla typerna med kameror och mikrofoner som stoppar upp dom i ansiktet och ska avkräva det ena med det tredje. Dom har inte någon moralisk rätt att avkräva oss ett enda dugg med sina lögnaktiga artiklar varje dag... En torpare på valfri journalist och en uppläxning och så. Då skulle det bli mycket bättre!".

Av Södermans ord att döma kan den som vill intervjua nazistpartiet i Almedalen och ställa frågor om exempelvis partiets syn på Förintelsen, nationalsocialismen och politiskt våld räkna med just våld.   

Eller en "torpare",  som Magnus Söderman kallar det.

2 kommentarer:

  1. Haha, det finns nog ingen i Sverige som använder bokstaven "Z" lika mycket som Expos medarbetare.

    SvaraRadera
  2. WTF! VI antinazister åker till Almedalen istället och sammanstrålar med antinazistiska gotlänningar och anordnar en härlig solidaritetskarneval/mänsklig sköld! :D

    SvaraRadera